De bästa webbhotellen 2018

Det finns väldigt många olika webbhotell att välja på idag. När du väljer webbhotell är det viktigt att du ser till dina behov och vad du behöver. Beroende på om du behöver lite utrymme för domänen eller om du behöver obegränsat finns det några olika aktörer att titta på. Nedan listar vi några av de bästa leverantörerna inom Webbhotell i Sverige som passar just dina behov.

Miss Hosting

Miss Hosting

Det är ett relativt nystartat företag men de är duktiga på det de gör. Hos Miss Hosting kan du installera över 150 applikationer. Det är allt från WordPress och Joomla till phpBB och otroligt många fler. Här kan du enkelt hantera ditt företag, organisation eller privata webbsida utan problem.

De har tre olika paket:

 • Basic 29kr/mån – Du får en hemsida med obegränsad trafik och e-postadresser. Du får också 100 GB så kallad redudant lagring. En annan bra sak är att du får ett gratis “Let’s encrypt” SSL-certifikat, något du ofta får betala för hos andra leverantörer.
 • Professional 69kr/mån – Här får du, förutom det du får i Basic, 10 hemsidor och 250 GB redudant lagring istället för 100 GB. Detta är det mest populära paketet de har och vi förstår varför.
 • Ultimate 109kr/mån – Här snackar vi valuta för pengarna. Du får allt i Basic och Professional. Obegränsat antal hemsidor, Comodo standard SSL, SEO verktyg och obegränsad redudant lagring.

I alla paket ingår också backup, 99,9% garanterad upptid och dygnet runt övervakning av alla tjänster. Det är inte svårt att se varför Miss Hosting är en av de bättre leverantörerna därute.

StableHost

Stable Host

Förutom att det är ett litet företag på endast 15 personer så är det ett riktigt bra webbhotell. Du får välja på fem olika platser att hosta din sida på, Singapore (sydöstra Asien), Amsterdam (Nederländerna), Arizona och Chicago (USA) samt Stockholm (Sverige).

Deras tre paket är:

 • Basic 32kr/mån – Här får du en hemsida med sitebuilder. Obgränsat med utrymme och bandbredd. DDOS-skydd. Perfekt för en första hemsida.
 • Pro 70kr/mån – Obegränsad data, bandbredd och hemsidor. Även denna DDoS-skyddad upp till 2gb/s.
 • Platinum 260kr/mån – Har du större hemsidor som kräver mycket kraft ska du satsa på detta paket. Förutom att du får det som de andra paketen har får du större processorkraft (dubbelt så mycket) och även VIP-support.

En riktigt bra leverantör av webbhotell och väldigt kundorienterat företag.

Surftown

Surftown

De erbjuder endast webbhotell i både Sverige och Danmark. Eftersom de är nischade mot endast webbhotell kan man lita på att de vet vad de pratar om.

 • Starter 25/mån – En hemsida, 20 GB lagringsutrymme och 30 GB trafik/månad. Du får också en Let’s encrypt SSL och daglig backup.
 • Advanced 89kr/mån – Här får du 20 hemsidor, obegränsat antal databaser och 50 GB lagringsutrymme och 50 GB trafik/månad. Även här ingår SSL och daglig backup.
 • Business plus – Du får 30 hemsidor, 100 GB lagringsutrymme och 100 GB trafik per månad med en dedikerad ip-adress. Här får du också ett hemsideprogram med 40 mallar.

Inleed

Inleed

Enkelt och prisvärt webbhotell hittar du i Inleed. Hos dem får du, oavsett paket, obegränsat antal domäner, daglig backup och statistik.

 • Standard 19kr/mån – 2 GB hemsideutrymme, 50 GB trafik/mån och gratis SSL.
 • Special 29kr/mån – Prisvärt med 10 GB utrymme, 250 GB trafik/mån
 • Återförsäljare 99kr/mån – 50 GB utrymme, 2000 GB trafik/mån och ÅF-panel.

Väldigt prisvärt för ditt företag.

Enkel billig och utan krångel. Perfekt för dig som bara vill att det ska fungera.

Bygga en hemsida

Att marknadsföra sig idag är något som kan vara mer viktigt än tidigare. Idag är det hög konkurrens ute på marknaden och många av företagen syns enkom på internet, ej via fysiska butiker i lika hög utsträckning. I och med detta så är det en god idé att investera i marknadsföring för företaget men även att bygga en hemsida så att företaget når ut på den breda marknaden som internet ger.

Att bygga en hemsida

Som bloggare så är det lätt att skåda att internet tar över mer och mer för den nya generationen. På internet går det att finna det mesta och även att handla saker inom flertalet områden. Då konkurrensen på internet är hög så gäller det att sticka ut och att göra sin hemsida nåbar och lätt att finna för rätt målgrupp. Att bygga upp den från grunden för att anpassa efter rätt område och syfte med sidan.

Hemsidor med olika teman

Att bygga en hemsida är lättare nu än förr när datorer och internet var nyare. Idag finns det färdiga grundmallar på hemsidor och inte lika mycket kunskap behövs för att bygga upp hemsidan. Jag har byggt upp en hemsida som säljer hundgrindar på ett snabbt och smidigt sätt.

Det går att skapa hemsidor i olika kategorier och med olika funktioner, bland annat:

 • Informationshemsidor
 • Hemsidor med diskussionsforum
 • Hemsidor med säljfunktion
 • Hemsidor med köpfunktion

Hemsidor från grunden

Som nämnts ovan så finns det bra sidor där hemsidor kan byggas på. När jag byggde upp hemsidan som säljer hundgrindar så var detta på en pedagogisk sida där det ej krävdes någon bred kunskap av att skapa en egen hemsida.

Det finns sidor där det går att skapa mer avancerade tekniker och layout på sidan, för den som har en djupare kunskap av det området. På hemsidor så går det att skapa helt unika sidor och funktioner, för vissa områden kan det då krävas mer av skaparen än om en enklare sida skall byggas.

Hur bokar man catering beställningar online?

Det har aldrig varit enklare att ordna ett event och överlämna mat och servering till någon annan. I Sverige finns det idag mängder med spännande cateringfirmor som erbjuder allt från färdiga menyer, bufféer och måltider efter önskemål. Förr hade man inga andra alternativ än att ringa eller besöka en cateringfirma för att få hjälp, men idag går det utmärkt att använda sig av internet för att få sin beställning igenom.

Catering på Södermalm

Medborgarplatsen Södermalm

Södermalm i Stockholm anses för många vara huvudstadens hjärta. Här råder en mer avslappnad stämning än i innerstan, samtidigt som man får tillgång till några av de bästa leverantörerna i landet. Vill man anordna ett event i detta område gör man bäst i att vända sig till en firma som anordnar catering på Södermalm, av den enkla anledning att det är bekvämt att ha cateringfirman nära och att man kan känna sig säkrare när det gäller leveransen av maten.

Så bokar du catering online

Att boka catering idag är inga svårigheter och något som de flesta klarar utan problem. Majoriteten av alla cateringfirmor har idag en komplett hemsida för kunderna att använda sig av och här kan man även kika på de maträtter eller desserter som erbjuds. Bokningsprocessen kan se olika ut beroende på vilket företag man använder sig av, men oftast handlar det om ett kontaktformulär som man får fylla i på hemsidan. Här fyller du t.ex. i vilken typ av mat du vill beställa, hur många personer som maten ska räcka till, när maten ska vara levererad och om du önskar tillbehör som t.ex. tallrikar eller serveringspersonal.

Catering inför event

Vi ett större event eller evenemang är Södermalm en utmärkt plats. Området är vackert och det finns ett flertal större och mindre lokaler att använda sig av. Planerar man in ett större event kan det vara att rekommendera att man har en mer personlig kontakt med cateringfirman än att boka online. Det går vanligtvis bra att skicka sin förfrågan online, men man får vara beredd på att cateringfirman kan välja att ringa upp kunden. Inför ett event är det oftast mat i mycket stora volymer som ska beställas, personal som ska anordnas och leveranstider som måste kunna garanteras för att maten ska hålla sig fräsch eller varm. Att använda sig av telefon kan för många kännas uråldrigt, men sanningen är att det faktiskt kan löna sig. På så sätt kan man även känna sig mer säker på att cateringfirman har förstått och kan uppfylla alla de önskemål som man har.

Så gör du

För att boka catering online behöver du först se till att hitta en cateringfirma som du tycker verkar seriös och som kan erbjuda de maträtter som du önskar. Nedan följer en lista på hur du steg för steg går tillväga.

 • Hitta en eller flera cateringfirmor. Jämför gärna för bästa pris.
 • Kontrollera att cateringfirman erbjuder det ni önskar.
 • Ta kontakt med hjälp av mail eller kontaktformulär.
 • Invänta bekräftelse på din beställning.
 • Luta dig tillbaka och fokusera på annat än maten.

© 2018 Skaparglädje

Tema av Anders NorénUpp ↑